Murphy's Pride

U wilt een puppy………van dit of welk ander ras…?
Heeft u heel ! goed nagedacht over het volgende:

 1. Denk na over het ras, past het bij u en de verwachting die u van een hond heeft? Laat u voorlichten welk ras bij u past.
 2. Dit zijn jachthonden met jachtpassie, 99% kan niet los! ( Ik overdrijf niet!)
 3. Ook niet als u een puppycursus volgt ( dit is überhaupt niet genoeg!)
 4. Pupjes moeten elk uur naar buiten om ze zindelijk te maken.
 5. Een pupje maar heel kort pup is en al heel gauw een puberende hond die veel tijd en geduld vraagt,  in de kinderen hangt, uw spullen pakt en uw schoen opkauwt?
 6. Het echt onmogelijk is! een hond alles te leren in 3 weken en hem vervolgens de hele dag alleen te laten?
 7. U moet veel tijd steken in de socialisatie van uw pup, hoeveel tijd de fokker er ook in steekt, u bent echt niet klaar! Heeft u die tijd?
 8. Dat buiten de aankoopprijs en zijn bench, voerbak en riem het een dure vriend is, zijn leven lang? B.V  voer, de dierenarts, evt pension als u op vakantie wilt ?
 9. U zult de hond op moeten voeden, grenzen stellen, en dit consequent vol moeten houden, laat u niet verleiden door dat lieve koppie, het zijn honden met karakter!! Bent u niet de baas? Nemen zij het wel van u over!
 10. Uw tuin moet goed afgesloten zijn.
 11. Ze moeten 3 -4 keer per dag uitgelaten worden als ze volwassen zijn. Ook als het regent, koud is, u eigenlijk geen tijd heeft, de kinderen druk zijn en aandacht nodig hebben, of misschien geen zin….. dit 13-14 jaar lang!
 12. Een hond absoluut geen speelgoed is, en nooit! gekocht moeten worden voor de kinderen? Neem dan iets met batterijen.
 13. Kinderen nooit verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor een hond, het is uw verantwoording, u heeft hem persoonlijk aangeschaft voor u zelf! U zult voor hem moeten zorgen zijn leven lang!
 14. Heeft u genoeg tijd voor uw hond, nu , volgend jaar etc.?
 15. Bedenk goed wat u wilt een reu of teef, neem alle voor en nadelen goed door.
 16. De reuen castreren tegen het uitwerken van een spoor heeft echt! geen zin, dat is de jachtpassie en dat haal je niet weg met castreren!!
 17. Ik als fokker en vele andere fokkers met mij, doe heel erg mijn best u een gezonde hond te geven, maar het zijn levende wezens. U de garantie geven dat hij nooit iets zal gaan mankeren, is echt onmogelijk.
 18. Er dus een risico is dat hij iets gaat mankeren en daar misschien onderzoeken en medicatie voor nodig heeft? Onkosten dus.
 19. Is er 1 vraag die u met twijfel beantwoord, neem geen pup, of überhaupt geen hond!
 20. Bezint eer ge begint, verdiep u in het ras, wilt u langskomen, u bent van harte welkom!
 21. Ik sta altijd voor u klaar voor vragen, rasinformatie en advies, daar ben ik als fokker ook voor!

Elvira Tuerlings

Oude Schuttingkanaal OZ95
7895TC Roswinkel
Tel: 06 - 53 100 781
E-mail: elvira.tuerlings@murphysbpgv.nl
Scroll naar top