Murphy's Pride

Murphy’s Pride” bestaat al sinds 1994.

Murphy was onze Franse Bul, in 2005 is ze helaas overleden. Ze is 13 jaar geworden.

Misschien een wat vreemd intro voor een Petit Basset Kennel, maar ik wilde graag mijn kennel naar haar vernoemen. Qua karakter een geweldige hond en altijd kerngezond geweest. Terwijl ik zocht naar een kennelnaam zat ze naast me, ik keek haar aan en eigenlijk had zij de kenmerken die ik wilde als fokker. Een goed karakter en goede gezondheid. Murphy’s Pride, een hond om trots op te zijn. Vandaar dat ik mijn kennel naar haar vernoemd heb.

 

Foto: Menno Bonkenburg
Murphy is gevraagd door Menno voor deze trouwreportage omdat de bijnaam van de bruidegom “Bulletje” is.

Onze petits leven in een meute. Dat wil zeggen; in één grote familie, reuen en teven bij elkaar. (loopse teven natuurlijk even apart van de reuen) Petits zijn meute honden en daarom is het zo mooi om ze als zodanig te houden . Het is een hele hechte groep. Prachtig daar onderdeel van te zijn.

Foto Lies Ouwerkerk

Het meute leven maakt ze uiterst sociaal en tolerant. De pups die ik aanhoud of importeer worden dan ook door de volwassen honden grootgebracht. Ze leven nu met 11 honden bij elkaar, ik denk dat het zo’n beetje de grootste meute petits is in Nederland.

Af en toe logeert er ook een opvanghond en die zijn mits gewoon sociaal, van harte welkom in de groep. Hoe meer zielen des te meer vreugd vinden ze hier. Dat wil wel wat zeggen over hoe sociaal ze zijn en dat hoort ook zo. Petits die happen of grommen naar soortgenoten, hebben niet het juiste karakter van een meutehond of zijn niet goed opgevoed door de baasjes. Het zijn zelfstandig werkende jachthonden en dienen consequent en met duidelijke regels opgevoed te worden. Kunt u dit niet dan moet u echt niet aan dit ras beginnen.

We fokken op kleine basis dat wil zeggen ongeveer 2 nestjes per jaar het ligt een beetje aan de hoeveelheid pups die geboren worden en of het uitkomt of niet. We fokken alleen met goede karakters en al onze honden worden jaarlijks op oogafwijkingen onderzocht. Ook worden ze gonioscopisch onderzocht wat niet verplicht is. Meer informatie vind u hierover op de pagina “Fokbeleid”.

De pups worden in huis geboren en groeien in huis op. We steken heel veel tijd in de socialisatie en toekomstige baasjes mogen vanaf het moment dat de pupjes drie weken zijn zo vaak als ze willen komen kijken en met de puppen knuffelen. Uiteraard graag even een belletje van te voren.

Onze dochter Michelle is mijn grote steun en toeverlaat, zij helpt graag met de pupjes verzorgen en plat knuffelen natuurlijk! En als het heel even kan dan is ze er ook bij met de bevalling. Ook het showen vind ze leuk en ze verzorgt de honden als ik er niet ben.

en dat zat er al heel vroeg in….

De pups worden elke 2 weken ontwormt, met 6 weken gevaccineerd en nagekeken door een dierenarts en krijgen het officiële Europese eu paspoort mee. Ook zijn ze gechipt door de Raad van Beheer. Tevens krijgen de nieuwe baasjes een uitgebreide puppymap mee waar ze alle informatie nog eens rustig na kunnen kijken en natuurlijk zijn we altijd bereikbaar voor advies, ook als de puppen al lang bij de nieuwe baasjes zitten.

Honden zijn altijd mijn grote passie geweest, het begon toen ik klein was met het uitlaten van de honden uit de buurt. Na school ben ik begonnen bij Engelse Cocker kennel Urtica. Daar heb ik een tijdje intern gezeten en erg veel geleerd. Toen mijn opleiding hondentrimster gehaald en dat een aantal jaren gedaan..Daarna gewerkt in het asiel waar ik o.a. de moeilijk herplaatsbare honden onder mijn hoede kreeg. Gedrag vind ik reuze boeiend en heb daar verschillende opleidingen in gevolgd, waaronder ook gedragstherapie en een instructeurcursus. Ook een cursus genetica volgde. Tussendoor geassisteerd op de avondspreekuren bij de dierenarts, iets wat ik later weer heb opgepakt en met erg veel plezier twee ochtenden bij mijn huidige dierenarts deed, maar uiteindelijk bleek het te moeilijk te combineren met de honden en gezin.

Al met al kan je wel zeggen dat ik altijd met honden heb gewerkt.

Ik ben druk bezig, samen met buitenlandse fokkers/verenigingen, om de DNA test voor de epilepsie rond te krijgen In November 2012 was het Wereld gezondheids congres in Engeland . Ik was daar uitgenodigd te spreken over wat we bereikt hebben op gebied van gezondheid bij onze rassen in Nederland, een hele eer. Aan de hand daarvan ben ik gevraagd om in het World Health Committee zitting te nemen voor Nederland. Een verzoek van de landen die gezondheid moeilijker op de rit krijgen(door verschillende omstandigheden) Het idee is nu die landen te helpen, met een Wereld website waarbij gezondheidsgegevens openbaar worden gemaakt en de gezondheid van onze rassen nog beter bijgehouden kan worden en de samenwerking nog beter kan verlopen.

Een prachtig initiatief van Engeland!

Heeft u een epileptische hond of een hond met Glaucoom of Cataract, en u wilt meewerken aan het DNA onderzoek kunt u altijd contact met me openemen , dan kunnen we samen zorgen dat het DNA en de gegevens van aanvullende informatie op de juiste plek komt.

Misschien tot ziens of horens en veel plezier op de website!

Elvira Tuerlings

Oude Schuttingkanaal OZ95
7895TC Roswinkel
Tel: 06 - 53 100 781
E-mail: elvira.tuerlings@murphysbpgv.nl
Scroll naar top